Scholing (via UWV)  

Henk van Dijk: “Ik ben op mijn 15e begonnen met werken. Een paar jaar geleden ging mijn werkgever failliet en raakte ik werkloos. Om de kans op een nieuwe baan te vergroten kon ik op kosten van het UWV een opleiding volgen. Toch fijn, want ik heb nu een tijdelijke baan als archiefmedewerker. “

Heeft u een opleiding nodig om uw kans op werk te vergroten én heeft u een WW-, WAO, WIA, WAZ-, Wajong of ZW-uitkering? Dan kan het re-integratiebedrijf dat u begeleidt bij het UWV een vergoeding voor de opleiding aanvragen. De opleiding kan een onderdeel zijn van het re-integratietraject. 
 
U kunt ook zonder dat er sprake is van een re-integratietraject zelf een vergoeding voor de opleiding vragen.
 
In beide situaties geldt dat u maximaal 1 jaar met behoud van uw uitkering een opleiding of cursus mag volgen. Meestal hoeft u dan niet of minder te solliciteren.
 
Is de opleiding niet noodzakelijk voor het vinden van werk? Dan mag u meestal de opleiding toch volgen. U moet het dan wel zelf betalen. 
Ook moet u blijven solliciteren, werk accepteren dat u krijgt aangeboden en beschikbaar zijn voor werk. Meestal betekent dit dat u de opleiding niet overdag kunt volgen, omdat u dan niet beschikbaar bent voor werk. 

Recente berichten