Wat is loopbaanbegeleiding?
Loopbaanbegeleiding is het begeleiden van mensen in hun  carrière.
Meestal wordt loopbaanbegeleiding uitgevoerd door een loopbaanadviseur om iemand te helpen bij het vinden van een nieuwe baan en de begeleiding van de loopbaan zelf.
 
Meestal begint loopbaanbegeleiding bij het verkrijgen van een goed zelfinzicht. Door middel van een profielschets van u en de situatie waar u mee worstelt in uw loopbaan, gaat de loopbaancoach samen met de cliënt aan de slag om een positieve ontwikkeling in zijn of haar carrière in gang te zetten. Een loopbaanadviestraject biedt inzicht in competenties en krachtpunten ten opzichte van de minpunten en problemen waar men in de loopbaan tegenaan loopt. Tijdens de loopbaanbegeleiding wordt de hulpvraag geinventariseerd en de doelen vastgesteld. Hierna wordt er een plan van aanpak opgezet samen met gerichte actieplannen.
Het plan van aanpak bestaat uit een combinatie van sessies, vragenlijsten, loopbaantesten en voortdurende evaluaties van de actiepunten die zijn gedaan. In individuele sessies werkt men samen met de loopbaancoach aan een scherpe zelfanalyse. Dit beeld ordt vervolgens gekoppeld aan loopbaanwensen. 
 
Bel de Outplacement Telefoon 0900 – 688 75 22
Bent u werkgever of werknemer en wilt u vrijblijvend meer informatie over de mogelijkheden van loopbaanbegeleiding? 
Bel met  0900 – 688 75 22(lokaal tarief) en Werkcontact helpt u verder. Wij hebben locaties en partners in het hele land, dus ook bij u in de buurt. Klik hier voor het contactformulier.

Recente berichten