Loonaanvulling  

Joke van den Berg:” Toen ik een paar jaar geleden vanuit de WAO weer aan het werk ging, verdiende ik minder dan ik volgens het UWV zou kunnen. Om werken financieel aantrekkelijk te maken kon ik in aanmerking komen voor een aanvulling op mijn loon. “

Heeft u een gedeeltelijke WAO-, WAZ- of Wajong-uitkering en gaat u weer aan het werk? Of werkt u in uw eigen bedrijf? Dan kan het zijn dat u minder verdient dan u zou kunnen verdienen.
Om toch aan het werk te kunnen blijven, kunt u een aanvullende uitkering krijgen, zodat werken ook financieel aantrekkelijk blijft. 
Deze aanvulling heet loonsuppletie alsu een baan in loondienst heeft of inkomenssuppletie als u een eigen zaak heeft.
Als u een WIA-uitkering heeft, komt u niet in aanmerking voor een aanvullende uitkering. 

De aanvullende uitkering is maximaal twintig procent van wat u volgens UWV kunt verdienen. Of u die twintig procent krijgt, is afhankelijk van uw overige inkomsten. Het totaal van uw loonsuppletie of inkomenssuppletie en uw andere inkomsten kan namelijk nooit meer zijn dan uw vaste inkomen voordat u gedeeltelijk arbeidsongeschikt raakte.

U kunt maximaal 4 jaar een aanvullende uitkering ontvangen. Het eerste jaar ontvangt u de volledige aanvulling, het tweede jaar 75 procent, het derde jaar 50 procent en het laatste jaar 25 procent van het bedrag.

Recente berichten