Honderden banen weg bij KPN

DEN HAAG – KPN staat een nieuwe, grootscheepse reorganisatie te wachten waarmee mogelijk honderden arbeidsplaatsen gemoeid zijn. Bij diverse geledingen van het telecomconcern zullen banen verdwijnen, maar vooral het management wordt mogelijk fors uitgedund. Dat valt op te maken uit een rondgang langs marktspecialisten. Tijdens de vorige reorganisatie zijn al 15000 banen geschrapt. Er werken nog zo’n dertienduizend mensen bij KPN.

De resultaten van KPN staan de laatste paar jaar onder druk, met name op de zakelijke markt. KPN verwacht de efficiëntie te verbeteren door verdere digitalisering en het verbeteren van werkprocessen. Maar KPN kondigt ook aan fors te willen investeren, met name in het aantal glasvezelaansluitingen in Nederland. Het concern zet ook fors in op de aanleg van een 5G-netwerk voor sneller draadloos internet en 5G toepassingen in de openbare ruimte en de landbouw. Het concern is voornemens jaarlijks zo’n 1,1 miljard euro investeren in innovaties.

Bij KPN weigert men details bekend te maken over de plannen, omdat het verdere verloop nog niet duidelijk is. Wel is al zeker dat KPN ontslagen medewerkers outplacement zal aanbieden.