VRZ trekt 2 miljoen euro uit voor reorganisatie

De Veiligheidsregio Zeeland wil bijna 2 miljoen euro uittrekken om de organisatie zo snel mogelijk weer op volle sterkte te krijgen. Op dit moment zijn er te weinig medewerkers voor de verschillende meldkamers.
In het geval van opschaling bij een crisis is er nu ook niet genoeg leiding en coördinatie. Bovendien heeft een beperkt aantal medewerkers nu te veel taken.

Inspectie
Sinds 2007 werkt de Veiligheidsregio met zogenaamde multicentralisten die zowel de brandweer als ambulance voor hun rekening nemen, maar dat mag niet meer van de Inspectie Gezondheidszorg. Op dit moment vindt er werving plaats van gespecialiseerde brandweer of ambulancecentralisten.

Meldkamer
De Minister van Veiligheid & Justitie wil vanaf 2016 een Meldkamer van de Toekomst, één meldkamerorganisatie voor alle drie de disciplines (politie, brandweer en ambulance). Dit betekent ook dat het aantal meldkamerlocaties verlaagd wordt naar tien, verspreid over Nederland. Op dit moment wordt gekeken of een samenwerking tussen de meldkamers in Zeeland en Midden- West-Brabant mogelijk is.

Meer informatie over outplacement leest u op Outplacement Verzekering.