Vakbonden Belgie dreigen met acties

AARSCHOT – De vakbonden bij Duracell zijn niet tevreden met de directievoorstellen omtrent de komende herstructurering. Ze dreigen met acties als er geen akkoord komt.

De vakbonden bij batterijenfabrikant Duracell in Aarschot zijn ontevreden over de directievoorstellen ter begeleiding van de herstructurering die vorige maand aangekondigd werd. Daarbij worden 256 arbeiders- en 40 bediendejobs geschrapt. Tijdens de volgende vergaderingen van dinsdag en woensdag gaan ze tegenvoorstellen op tafel leggen. De vakbonden dreigen met acties als er geen akkoord uit de bus komt.

De directievoorstellen omvatten een brugpensioen op 52 jaar, een regeling waarbij mensen vanaf 57 jaar tot aan het vervroegd pensioen op 62 jaar zonder te werken 80 procent van het loon betaald krijgen, een nieuwe job voor 58 werknemers in zusterbedrijven in Mechelen en Heist-op-den-Berg en een tewerkstellingspremie, vertrekpremies en tot slot een aanbod tot outplacement voor het vinden van een job.

“We gaan alleszins tegenvoorstellen doen, want over een aantal zaken zijn we helemaal niet tevreden. Zo moet de directie bovenop het wettelijk brugpensioen nog een bijpassing doen en dienen ook de voorgestelde vertrekpremies opgetrokken te worden. Over andere tegenvoorstellen hebben we de komende dagen eerst nog overleg met vertegenwoordigers van de andere vakbonden”, aldus vakbondsman Rudy Vandijck (ABVV).

Meer over outplacement leest u op Outplacement Verzekering.