SNS Reaal schrapt 750 banen

SNS Reaal wil in de komende jaren 750 arbeidsplaatsen extra schrappen.

Dat meldt de bank en verzekeraar donderdag. De reorganisatie moet tot en met eind 2015 75 miljoen euro aan kostenbesparingen opleveren.
De reorganisatie komt bovenop de tweehonderd miljoen euro aan besparingen die het bedrijf sinds 2008 heeft doorgevoerd. SNS meldt dat het hiermee op schema loopt.

De bank uit Utrecht telt nu ongeveer 6700 arbeidsplaatsen. Begin oktober meldde SNS al dat er banen op de tocht stonden door een aanscherping van de vier bankmerken van SNS, zonder een exact getal te noemen. In de handelsupdate vorige week sprak SNS over het schrappen van driehonderd banen bij de zakelijke tak van SNS Bank.

Het bedrijf heeft vooral last van verliezen op de vastgoedportefeuille van het dochterbedrijf Property Finance. Daarnaast moet SNS de Nederlandse staat nog 848 miljoen euro terugbetalen en de financiƫle buffers verhogen. Als SNS de zaken niet op orde krijgt, volgt mogelijk een boete van de Europese Commissie.
Volgens ingewijden praten SNS en de overheid over nieuwe staatssteun. ING, Rabobank en ABN Amro zouden inmiddels gepolst zijn om te investeren in de bank, maar hun eerste reactie zou afhoudend zijn geweest.
SNS Reaal boekte in het derde kwartaal een winst van 34 miljoen euro, zo werd vorige week al bekend. De winst werd flink gedrukt door een afschrijving van 99 miljoen euro op de vastgoedtak. Bij SNS Retail Bank werd een winst gemaakt van 45 miljoen euro.

Meer informatie over outplacement leest u op Outplacement Verzekering.