Sluiting Emgo: sociaal plan

De raad van bestuur van Emgo heeft het voornemen om de fabriek medio 2013 te sluiten, omgezet in een definitieve beslissing. Dat werd in de ondernemingsraad bekendgemaakt. 
Na het afsluiten van de procedure in het kader van de Wet Renault werd het voornemen tot sluiting nu omgezet in een finale beslissing. Het staat nu dus vast dat Emgo zal sluiten eens de lopende bestellingen zijn afgewerkt. De directie spreekt in dat verband over het voorjaar 2013, dat maximaal zal uitlopen tot het midden van het jaar.
De 150 mensen die er nog werken (samen zijn ze goed voor 135 voltijdse jobs) kunnen dus nog even op post blijven. Volgens technisch directeur Robert Engelen wordt intussen wel nog gezocht naar mogelijke oplossingen om het aantal naakte ontslagen terug te dringen. Daarbij wordt verder gezocht naar kopers of investeerders voor onderdelen of het geheel van het bedrijf.

Het gevolg van de beslissing van de raad van bestuur is dat nu ook de onderhandelingen over het sociaal plan worden opgestart. De kalender hiervoor lag al een tijdje vast, onder de opschortende voorwaarde dat het finale verdict tot sluiting zou geveld worden. Medio volgende week staan de eerste vergaderingen op de agenda. De bonden verwachten dat er, gezien de goede syndicale relaties, voor de werknemers een eerlijke regeling waaronder outplacement zal uitgewerkt worden.

Lees meer over outplacement op Outplacement Verzekering.