‘Selexyz gered’


Investeringsbedrijf ProCures neemt de boekhandels van Selexyz over. De boekhandels, waaronder Donner in Rotterdam, zijn volgens bewindvoerder Jan Dingemans voor 3,5 miljoen euro verkocht.

De deal is nog niet helemaal rond, de laatste details worden nog uitgewerkt. Dingemans hoopt dat de handtekening dinsdag onder de overeenkomst wordt gezet.

Samenvoeging De Slegte en Selexyz
ProCures is ook bezig met de overname van de tweedehandsboekwinkel De Slegte. Beide ketens zouden samengevoegd moeten worden. Daarbij zouden zo’n 160 banen kunnen verdwijnen. Marlies Possel van FNV Bondgenoten: “De stand van zaken is dat het personeel vanavond wordt geïnformeerd. We gaan dan samen met de mensen van zowel De Slegte als Selexyz praten over de inhoud van een sociaal plan.” Veel hoop voor een uitgebreid sociaal plan en outplacement heeft de vakbond overigens niet. Daar is te weinig geld voor. Selexyz heeft zestien grote winkels in Nederland, veelal in de binnensteden. De Slegte heeft achttien boekhandels in Nederland. De ketens waren de in financiële problemen gekomen.
Ze hebben te maken met dalende boekenverkoop, de recessie én de concurrentie van boekenverkoop via internet.

Bron: RTVR