Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk schrapt 120 fte’s

BEVERWIJK – Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk schrapt het komende jaar 120 fte’s. Dit komt neer op de banen van ongeveer 160 medewerkers, zo’n 10 procent van het totale personeelsbestand.
Dit is gelijk aan ongeveer tien procent van het totale personeelsbestand, vertelt Jeroen van Roon, voorzitter van de raad van bestuur. Door natuurlijk verloop en het niet verlengen van tijdelijke contracten zullen er op 1 januari 2013 al 25 fte’s minder zijn.

,,Voor de overige ontslagen bepalen we eind deze maand in welke functiegroepen deze zullen vallen’’, aldus Johan Wagenaar, die zich namens de raad van bestuur bezig houdt met de reorganisatie. ,,De ontslagen zullen volgens het afspiegelingsbeginsel en ’last in, first out’ vallen. Voor 1 februari krijgen de boventallige medewerkers een brief via hun leidinggevende. Dat mensen erg zenuwachtig zijn, valt volkomen te begrijpen.’’

De ontslagen zijn onderdeel van een miljoenenbezuiniging. Het ziekenhuis heeft bij zorgverzekeraar Achmea een schuld van 15 miljoen euro op basis van niet-terugbetaalde overfinanciering in de jaren 2009 tot en met 2011.

Van roon: ,,In 2009 was er sprake van extreem ruimtegebrek. Er was dringend behoefte aan uitbreiding in een periode dat de kredietcrisis op z’n hevigst was. Er is toen besloten het potje met overfinanciering van Achmea te gebruiken met het idee dat alles goed zou komen. Dit is een verkeerde inschatting gebleken waar we nu de gevolgen van ondervinden.’’

Meer informatie over outplacement leest u op Outplacement Verzekering.