Reorganisatie SNS Bank leidt tot banenverlies

De reorganisatie van SNS Bank leidt mogelijk tot minder werkgelegenheid bij de retailbank. Het zou zelfs kunnen gaan om honderden banen, zo meldt de NOS donderdag.

Vanaf vandaag worden medewerkers van SNS Bank op de hoogte gesteld over de reorganisatieplannen.Volgens de bank, waar meer dan 2400 mensen werken, is het nog niet duidelijk om hoeveel banen het gaat en of het ook daadwerkelijk gaat leiden tot ontslagen. Ook herplaatsing elders bij de bank behoort tot de mogelijkheden.

Na de reorganisatie wil SNS doorgaan met vier retailmerken. Hierbij gaat het om SNS Bank, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen. Ook is er de overweging om onderdelen te verkopen, waarbij gedacht wordt aan verzekeringsonderdelen Zwitserleven en AXA.

AdChoices

SNS Reaal verkeert in economisch zware tijden. De staatssteun van 750 miljoen euro, die de bank in 2008 kreeg, is nog altijd niet afgelost. SNS heeft daarnaast in de afgelopen jaren voor meer dan 1,7 miljard euro moeten overschrijven op vastgoedfinanciering in binnen- en buitenland. Inmiddels heeft de bank bij de ECB aangeklopt voor goedkope leningen ter waarde van 1,5 miljard euro.

Meer informatie over outplacement leest u op Outplacement Verzekering.