Randstad: arbeidsmarkt verslechtert

De arbeidsmarkt in Europa blijft verslechteren. In een tussentijds handelsbericht meldt uitzendconcern Randstad dat de omzet in Europa in oktober 9 procent is gedaald ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden.
In Nederland en België was de neergang net zo groot als in september, maar in Frankrijk liep de markt met 14 procent terug en in Duitsland met 9 procent. In de Verenigde Staten bleef de omzet gelijk.

Het op één na grootste uitzendconcern ter wereld is actief op veel Europese markten, in de Verenigde Staten en in Azië. Het bedrijf merkt als eerste aan de vraag van bedrijven en instellingen naar flexibel inzetbaar personeel of het met een economie beter of minder goed gaat.

Adecco, de nummer één in de wereld, gaf twee weken geleden al aan dat verbeteringen op de Europese arbeidsmarkt op z’n vroegst eind volgend jaar verwacht kunnen worden. De belangrijkste oorzaak is de onzekerheid bij het bedrijfsleven over de Europese schuldencrisis en de economische malaise.

Randstad waarschuwt dat door de omzetdaling ook de inkomsten achterblijven en dat dit gevolgen zal hebben voor de dividenduitkering.

Meer informatie over outplacement leest u op Outplacement Verzekering.