Nog eens 300 banen verdwijnen bij politie

Bovenop de eerder becijferde 2500 voltijdbanen, zullen er op termijn nog eens zo’n 300 banen verdwijnen bij de politie.

Dat erkende minister Ivo Opstelten van Justitie donderdag in de Tweede Kamer.

Het verdwijnen van de banen is gekoppeld aan de reorganisatie als gevolg van de invoering van de Nationale Politie, waarnaar de regie van de regionale korpsen wordt overgeheveld.

Volgens Opstelten zullen met name ondersteunende functies wegvallen als ICT, communicatie en de salarisadministratie, en zal die overgang “buitengewoon zorgvuldig worden ingevuld”.

Op zijn vroegst komend najaar wordt bekend hoe de herverdeling van de banen er in de praktijk uit komt te zien. Wel heeft het kabinet beloofd dat de politiecapaciteit op straat op volle sterkte blijft.

De nieuwe bezuiniging komt voort uit aanvullende berekeningen waaruit zou zijn gebleken dat bovenop de 2500 eerder becijferde banen, het “wenselijk en noodzakelijk is” dat er op termijn nog 278 banen extra worden geschrapt.

SP-Kamerlid Nine Kooiman vindt dat de minister hiermee een eerdere belofte breekt. “Ik hoor de minister nog zo zeggen: geen gedwongen ontslagen”, bracht zij hem in herinnering.

Ook ChristenUnie-Kamerlid Gert-Jan Segers maakt zich zorgen: “We hebben er nog niet eens een idee van of het verdwijnen van die 2500 banen in de praktijk wel haalbaar is.”

Meer informatie over outplacement leest u op Outplacement Verzekering.of Outplacementbureau.nl