Faveo ontslaat 600 thuiszorgmedewerkers

Faveo, nu nog de grootste aanbieder van thuiszorg in Rotterdam, moet zo’n 600 thuiszorgmedewerkers ontslaan. De zorgaanbieder heeft het onderspit gedolven in de aanbestedingsstrijd. Volgens vakbond Abvakabo FNV zijn 600 medewerkers bij het UWV aangemeld voor ontslag. Dat is 94 procent van het totaal.

Vanaf april 2013 wordt de thuiszorg in Rotterdam anders verdeeld. Aafje en Humanitas worden dan de grootste zorgaanbieders in de havenstad. Abvakabo FNV eist dat Aafje en Humanitas de oude werknemers van Faveo overnemen. Deze verplichting staat volgens de vakbond in de cao van de thuiszorgmedewerkers.

De gemeente Rotterdam wil mensen met een bijstandsuitkering inzetten in de thuiszorg. Abvakabo FNV spreekt van “een bizarre stoelendans”, omdat de gemeente de huidige zorgwerkers hierdoor de WW instuurt. Leden van Abvakabo FNV, verenigd in het actiecomité Wijzijndethuiszorg Rotterdam, verzetten zich hier hevig tegen. De afgelopen tijd hebben zij al vier keer hun werk neergelegd, uit protest tegen de onmenselijk lage tarieven die de gemeente heeft gesteld voor de huishoudelijke zorg.

Meer informatie over outplacement leest u op Outplacement Verzekering.