Bouwer Warmenhuizen: 58 ontslagen

Een zwarte dag voor J.M. Deurwaarder Bouwgroep in Warmenhuizen. De aannemer (280 medewerkers) moet krimpen en heeft aangekondigd dat 58 mensen in 2013 de wacht wordt aangezegd.

Deurwaarder gaat – met positief advies van de ondernemingsraad en na overleg met de vakbonden – over tot ontslag vanwege het afnemend aantal nieuwbouwprojecten.

Waar de bouwer in 2011 nog een omzet van 76 miljoen euro kende, koerst die dit jaar af op 65 miljoen en is de verwachting voor 2013 tien miljoen minder.

Tot de orderportefeuille behoren onder meer de bouw van 660 woningen in Vronermeer-Noord (Alkmaar) en realisatie van 220 huizen in Haarlem.

In totaal 33 bouwplaatsmedewerkers en 25 uitvoerders, technici en administratieve personeelsleden worden de laan uit gestuurd.
De grootste klap valt bij de nieuwbouwtak. De afdelingen renovatie en metselwerk leveren minder mensen in. De aannemer gaat zich meer op die takken toeleggen.

Deze week werd ook bekend dat de Haarlemse rechtbank het faillissement heeft uitgesproken over IJskes Bouw bv in Koog aan de Zaan.

Meer informatie over outplacement leest u op Outplacement Verzekering.