Bedrijven stellen ontslagplannen uit

Grote bedrijven die willen reorganiseren stellen hun ontslagplannen momenteel tot 2014 uit wegens de plannen voor de hervorming van het ontslagrecht.  “Ze kunnen hun oudere werknemers dan voor een prikkie de deur uit doen.”

Hiervoor waarschuwt vakbond FNV de Tweede Kamer donderdag tijdens een hoorzitting over de ontslagplannen uit het Kunduz-akkoord.
De politiek wil het instellingen en bedrijven gemakkelijker maken om werknemers te ontslaan. Ook wordt de ontslagvergoeding op maximaal zes maanden gezet.

FNV-bestuurder Catelene Passchier vreest voor het ‘wilde westen’ als de plannen definitief zullen worden. “Er is nu al sprake van gesjoemel met vreemde ontslagconstructies”, aldus Passchier. “Vanuit de bouw krijgen we zorgelijke signalen.”
  Volgens de FNV leiden de plannen bovendien tot een hogere werkloosheid en een grotere tweedeling tussen mensen met een vast en met een tijdelijk contract.
Ook verwijt de FNV het kabinet dat de plannen rondom de ontslagvergoeding te sterk zijn ingegeven door de schuldencrisis. “Wat nu naar de werknemers gaat, gaat straks naar het financieringstekort van de overheid. Dat is goed voor het EMU-saldo, maar slecht voor de portemonnee van de werkgever en dus de werknemer.”

Meer informatie over outplacement leest u op Outplacement Verzekering.