Banen op de tocht bij Winschoter bedrijven

Bij twee bedrijven in Winschoten staan banen op de tocht.

Bij het kartonverwerkend bedrijf Winpac in Winschoten verdwijnen volgens de vakbond FNV door reorganisatie 14 van de 34 arbeidsplaatsen. De reorganisatie zou het gevolg zijn van het wegvallen van een belangrijke opdrachtgever.

Dit is de tweede reorganisatie binnen een jaar. Vorig jaar september verloren ruim 30 van de toen 66 personeelsleden  hun baan. De vakbond is bezig een sociaal plan op te stellen.

Ook bij Philips Lighting in Winschoten heerst er onrust onder het personeel. De directie heeft de werknemers vandaag medegedeeld dat er 10 banen bij de vestiging in Winschoten moeten verdwijnen. Philips ondergaat momenteel een wereldwijde reorganisatie, waarbij in totaal 6.700 banen moeten verdwijnen.

Het personeel van Philips Winschoten en de vakbond FNV zijn bang dat de fabriek binnen afzienbare tijd dicht gaat. Dit ondanks het feit dat de vestiging, die dit voorjaar zijn 40e jubileum vierde, nog steeds forse winst maakt. Bij Philips Winschoten worden halffabricaten voor “gewone” lampen gemaakt. Het bedrijf zet juist in op de productie van moderne LED lampen.

Meer informatie over outplacement leest u op Outplacement Verzekering.