800 postbezorgers ontslagen sinds 2010

PostNL heeft sinds 2010 ruim 800 postbezorgers ontslagen wegens plichtsverzuim. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf bevestigd naar aanleiding van berichtgeving van televisieprogramma Kassa van de VARA.
Reden voor het ontslag is vaak het niet bezorgen van post, bijvoorbeeld omdat bezorgers de post dumpen in plaats van deze te bezorgen. Kassa zegt veel klachten te ontvangen over de postbezorging door PostNL.

PostNL is sinds een aantal jaar overgestapt op parttime postbezorgers die de plaats innemen van de fulltime werkende postbodes. PostNL kan niet zeggen of het plichtsverzuim onder de bezorgers hoger ligt dan onder de ’traditionele’ postbodes.
Wel zegt de woordvoerder dat het om een andere “populatie” gaat. Volgens hem zijn het vaak studenten of vutters die het post bezorgen erbij doen. In totaal bezorgen 30.000 mensen de post voor PostNL zegt een woordvoerder van PostNL bij Kassa.
In een enquĂȘte die Kassa afgelopen week hield onder 4400 mensen gaf 43 procent het bedrijf een onvoldoende.PostNLzegt zelf ook klachten te krijgen, al is er volgens de woordvoerder sprake van een dalende lijn. “Wij nemen iedere klacht 100 procent serieus”, aldus de zegsman.

Meer informatie over outplacement leest u op Outplacement Verzekering.