200 banen verdwijnen bij Staatsbosbeheer

Van de ongeveer duizend banen bij Staatsbosbeheer zullen er in de komende jaren tweehonderd verloren gaan. Dit gebeurt via natuurlijk verloop. Het gaat om in totaal honderd kantoormedewerkers en een zelfde aantal beheerders en boswachters. Voor de boswachterij in Schoorl heeft de maatregel vooralsnog geen ingrijpende consequenties.

Vanaf 1998 werkt Staatsbosbeheer niet meer onder de vleugels van het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. Het is sindsdien een zelfstandige overheidsinstelling. Dit betekent, dat het rijk niet meer tegemoet komt aan de tekorten van de organisatie.

SBB kwam in 2001 voor het eerst sinds zijn bestaan in de rode cijfers. Het jaarverslag werd toen afgesloten met een tekort van 1,1 miljoen euro. Er moest iets gebeuren om het verlies weg te werken. Rekening moest worden gehouden met het veranderen van het financieel perspectief. De economische groei stagneerde en bij de overheid werd al gesproken over bezuinigingen. Natuur en milieu stonden daarbij niet zo hoog meer op de agenda. Het werd bij SBB financieel allemaal wat lastiger. De tering moest naar de nering worden gezet. Er zou doelmatiger moeten worden gewerkt.

Meer informatie over outplacement leest u op Outplacement Verzekering.